VIZYON & MISYON

TROYA KUNST CENTRUM   
  
Tiyaproduction.vzw.  Het paard van Troje, logo van de vereniging Troya, verwijst naar één van de meest tot de verbeelding sprekende gebeurtenissen uit de klassieke oudheid. In zijn Ilias verhaalt Homerus hoe de Grieken met een list Troje, gelegen in Anatolië/Turkije, veroverden. Verlokt door het wonderbaarlijke bouwsel haalden de inwoners van Troje het houten paard vol vijandige soldaten de stad binnen en zo werd Troje na jarenlange strijd ingenomen. Naast het door Unesco erkend cultureel erfgoed, roept het woord Troje bij veel mensen de associatie op van het paard van Troje: een risico waarmee men zich beter niet mee kan inlaten. Voor de vereniging Troya is dit logo een symbool voor de aanhoudende inzet om binnen de dominante westerse cultuur ruimte te scheppen voor de culturele rijkdom van elders. Voor Troya staat de ontmoeting van verschillende culturen centraal. Binnen het cultuurbeleid in Vlaanderen is er sprake van een zekere eenzijdigheid ten koste van de interculturaliteit. Migranten vinden te weinig de rijkdom van de eigen cultuur binnen het huidige Vlaamse cultuuraanbod weerspiegeld en ondervinden te weinig uitdaging voor de eigen cultuurbeleving.

TROYA KUNST CENTRUM

VOORGESCHIEDENIS Troya opgericht in 2010, stelt zich, door het bevorderen van activiteiten op het brede terrein van de kunst en cultuur (theater, film, podiumkunst, literatuur) ten doel een brug te slaan tussen mensen en bevolkingsgroepen die een interculturele samenleving ter harte gaan.
VISION MISION
De komst van nieuwe generaties met ‘eigen’ culturele achtergronden biedt nieuwe mogelijkheden en opent een bron van nieuwe creativiteit en energie. De oprichter van Troya Kunst Centrum, theater- en filmacteur en –maker, directeur Ali Rıza Soydan heeft hieromtrent ontmoeting, uitwisseling en kruisbestuiving tussen culturen voor ogen. Troya Kunst Centrum zet zich in voor diversiteit binnen het cultureel aanbod in de Vlaamsesamenleving. Ze pleit voor een grotere toegankelijkheid tot het cultureel landschap van andere culturen. Het stimuleren van interculturele interacties binnen de Vlaamse samenleving is niet alleen voor de ontwikkeling van een levende cultuur van belang.  Het brengt ook diverse culturen en hun publiek met elkaar in contact en is zo van belang bij de opbouw van een dynamische en open samenleving, waar mensen op basis van gelijkwaardigheid in harmonie kunnen samen leven.
Vereniging Troya Kunst Centrum wil:
- kunst en kunstuitingen van niet-westerse origine voor het voetlicht brengen;
- interculturele communicatie tussen verschillende bevolkingsgroepen bevorderen;
- een bijdrage leveren aan het multiculturele profiel van de samenleving;
- contact, communicatie en uitwisseling bevorderen tussen beoefenaars van westerse en niet westerse kunst, cultuur en literatuur.

ORGANISATION
Werkwijze In een algemeen beleidsplan worden de lijnen voor het beleid voor de middenlange termijn vastgelegd. In een jaarlijkse planning worden de projecten omschreven waarmee de Vereniging Troya Kunst Centrum invulling wil geven aan haar algemeen beleid. Bij de uitvoering van de projecten wordt samengewerkt met andere organisaties zoals kunstinstellingen, culturele en maatschappelijke organisaties.  Een uitgebreid netwerk van relaties wordt daarom ingeschakeld en onderhouden. Een bureaumedewerker draagt zorg voor de coördinatie en begeleiding  van het uitvoerende werk.
Raad van Bestuur: De RvB vergadert minstens vier keer per jaar. Het bestuur legt het beleidsplan vast, hecht haar goedkeuring  aan de uit te voeren projecten en legt verantwoording af aan subsidiegevers en mede-projectuitvoerders.
Public relations Sinds kort heeft Troya Kunst Centrum toegang tot het internet middels een eigen website (www.troyaproduction.com, www.troyaart.com, www.troyakids.com, www.alirizasoydan.com). Het ligt in de bedoeling deze website(s) in de nabije toekomst uit te bouwen als informatiebron inzake de organisatie zelf, het programma en contactgegevens voor geïnteresseerden.  

www.troyaproduction.com

Hiç yorum yok: